teknolojiuzmani
FD Üye
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy patates (700 gr)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz (İsteğe göre)
- Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kırmızı toz biber nane
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerin kabuğunu soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım. Haşlanmış patatesleri ezelim.
- Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağda soğan ve sarımsağı kavurarak ekleyelim.
- Damak tadına göre baharatları, tuzu, yumurta, galeta unu ve sıvı yağ ekleyip iyice karıştırıp yoğuralım.
- Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarıncaya kadar pişirelim. Arada bir kere çevirebilirsiniz.
- Bu sırada sarımsaklı yoğurdumuzu çırparak hazırlayalım.
- Pişen patates mantısını servis tabağına alalım. Porsiyonlukta hazırlanabilir.
- Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.