Hafif Ve Yumuşacık Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker(100 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1.5 çay bardağı yoğurt (160 ml)
- 1 çay bardağı süt(160 ml)
- Yarım çay bardağı su(100 ml)
- Kabartma tozu
- 2 veya 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 3 bardak süt(200 ml)
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker (100 ml)
- Yarım paket toz krem şanti
Hafif Ve Yumuşacık Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce oda ısısında ki yumurtaları şeker ile mikserle köpüren e kadar çırpıyoruz.
- Sonra sıvı malzemeleri ekliyor karıştırıyoruz.
- Daha sonra kapıları ekleyip kaşık veya çırpıcı ile karıştırıyor ve yağlanmış fırın kabına boşaltıyoruz.
- 180 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
- Daha sonra krema için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıyor ve karıştırıyoruz .
- Kaynayınca altını kapatıp arım paket krem şantiyi ekliyor çırpıyoruz.
- Hem krema hem de kek tamamen soğumalıdır.
- Su bardağıyla keki kesiyoruz ben 16 tane yaptım kalanı ufalıyoruz ve kesilen kek üzerine 1 yemek kaşığı kremayı koyuyor ve her tarafına kek buluyoruz.
- İşlem hepsi bitene kadar devam edecek sonra üzerini streçleyip dolaba kaldıralım en az 5 veya 6 saat dinlendirelim.