Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş (Yumuşacık mayasız ev lavaşı, tarifimdeki lavaşlar)
- 3-4 dilim sucuk (Küçük doğranmış)
- 3 adet, tost dilim peynir
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Daha önceki tarifimde kullandığım, yumuşacık mayasız lavaş hamurumdan kullandım, dolapta 3_4 gün muhafaza ediyorum, yada pişirip bir poşette buzluğa atıp, gerektiği kadarını kullanabilirsiniz.
- İki adet beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Bir tanesinin ilk tarafını iyice pişirip, arka tarafın hafif pişiriyoruz.
- İkinci yufkanın da ilk tarafını pişirip, arkasını çevirelim, sucuk ve peynirleri yerleştirelim, önceki pişirdiğimiz yufkayı üzerine seriyoruz (Az pişirdiğimiz taraflar üstte kalacak)
- Yanından tavaya biraz sıvı yağ koyup, alta geçmesini sağlayalım, kapak kapatıp, kısık ateşte, iki dakika kadar yakmadan her tarafını dikkatli bir şekilde pişiriyoruz.
- Arka tarafını çevirip yine yağ koyarak aynı şekilde pişiriyoruz. Çok lezzetli ve güzel bir kahvaltı, kesinlikle tavsiye ederim ????