bilgisayarci
FD Üye
Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ve ya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı su
- 5 su bardağı un
- Mavi haş haş
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
- Ay çekirdeği
- Yumurta akı ve sarısı
Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarifimiz için odasında bekletilmiş katı yağı uygun bir yoğurma kabına alıp üzerine sıvı yağı, tuzu, şekeri, mahlepi, sirkeyi ve oda ısısındaki suyu ekleyip karıştıralım.
- Karışıma azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hazır olan hamurdan kesimler kopartıp elimizle istediğimiz biçimleri verelim. Farklı formları görüntüden izleyebilirsiniz.
- Üzerleri için ben susam çörek otu mavi haş haş ve ayçekirdeği kullandım kimilerine yumurta sarısı kimileri ise akını sürdüm.
- Yani biçim pek kıymetli değil dilediğiniz biçimleri verip tepsiye dizdikten sonra evvelden ısıtılmış 180° fırında pişirelim ortalama pişme mühleti 20 dakikadır.
- Geriye kalan hamura haşhaş, çörek otu, susam birazcıkta kakule ekleyip tekrar yoğurdum.
- Ve o hamuru da farklı haller verip tepsiye dizdikten sonra tıpkı formda pişirdim her iki haliyle de hakikaten çok hoş oldu.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı ile ellemeyip soğumasını bekleyelim. Ve kurabiyelerimiz artık servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. Daha fazla tanım için sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın????.