Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu)

Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu)
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hakiki-eskisehir-ciboregi-sirborek-disi-citir-ici-sulu.jpg

Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru:
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi:
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük soğan rendesi
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için :
  • Bol sıvı yağ

Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaseye elenerek un alınır. İçine tuz atılarak harmanlanır. Ortası havuz oluşturulur ve ılık su dökülür.
  2. Daha sonra sirke ve zeytinyağı eklenip önce spatula ile biraz toparlanır.
  3. Daha sonra elle yoğrulur ve tezgaha alınarak yoğurmaya devam edilir.
  4. Hamur ele pek yapışmayan orta sertlikte olduğu zaman 15 dakika dinlenmeye alınır.
  5. Soğan rendenin orta büyüklükteki gözü ile rendelenerek suyu ile birlikte kıymanın içine eklenir.
  6. Üzerine baharatları ve su eklenip elle yoğrulur.
  7. Yoğururken harcın parmaklarınızın arasından geçirmeye dikkat ederseniz daha sürülebilir bir kıvam almış olur.
  8. Hamur dinlenince mandalina kadar bezeler alınır. Esnek bir hamur olduğu için biraz unlandıktan sonra tatlı tabağı büyüklüğünde ince şekilde açılır.
  9. Kaşıkla kıyma hamurun bir tarafına sürülür.
  10. Diğer tarafı üzerine kapatılıp kenarları bastırılır ve gerekirse kesilir.
  11. Kızgın yağın içine bir parça hamur atılarak kızma seviyesi ölçülür. Hamuru atınca baloncukların çıktıysa kapattığınız hamur yağa atılır.
  12. Kenarlardan şişmeye başlayınca ters çevrilir ve diğer tarafın şişmesi beklenir. Kızarınca alınır ve tüm hamura aynı işlem uygulanır.Afiyet olsun ????????.
Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt