Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru:
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan rendesi
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- Bol sıvı yağ
Hakiki Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye elenerek un alınır. İçine tuz atılarak harmanlanır. Ortası havuz oluşturulur ve ılık su dökülür.
- Daha sonra sirke ve zeytinyağı eklenip önce spatula ile biraz toparlanır.
- Daha sonra elle yoğrulur ve tezgaha alınarak yoğurmaya devam edilir.
- Hamur ele pek yapışmayan orta sertlikte olduğu zaman 15 dakika dinlenmeye alınır.
- Soğan rendenin orta büyüklükteki gözü ile rendelenerek suyu ile birlikte kıymanın içine eklenir.
- Üzerine baharatları ve su eklenip elle yoğrulur.
- Yoğururken harcın parmaklarınızın arasından geçirmeye dikkat ederseniz daha sürülebilir bir kıvam almış olur.
- Hamur dinlenince mandalina kadar bezeler alınır. Esnek bir hamur olduğu için biraz unlandıktan sonra tatlı tabağı büyüklüğünde ince şekilde açılır.
- Kaşıkla kıyma hamurun bir tarafına sürülür.
- Diğer tarafı üzerine kapatılıp kenarları bastırılır ve gerekirse kesilir.
- Kızgın yağın içine bir parça hamur atılarak kızma seviyesi ölçülür. Hamuru atınca baloncukların çıktıysa kapattığınız hamur yağa atılır.
- Kenarlardan şişmeye başlayınca ters çevrilir ve diğer tarafın şişmesi beklenir. Kızarınca alınır ve tüm hamura aynı işlem uygulanır.Afiyet olsun ????????.