bilgisayarci
FD Üye
Hakiki Ramazan Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı şeker yüklü olacak
- 1.5 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- Un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Bolca susam
Hakiki Ramazan Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süte mayayı ekleyip karıştıralım.
- Mayanın 10 dakika faal hale gelmesini bekleyelim.
- Şeker,tuz, sıvı yağ yumurta akı ve mahlep ekleyelim karıştıralım.
- İyice ve unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
- Çok katı bir hamur olmasın ele yapışan kıvamda olacak.
- Hamurumuz hazır hale gelince 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra hamuru iki eşit kesime bölün böldügümüz her bezeyi 10 esit modüle ayıralım.
- Toplamda 20 beze olacak.
- Her bezeyi elimizle rulo haline getirip (b) biçimini verelim tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı, yoğurt,susam ve sıvı yağ karışımını üzerine sürelim çokça susam serpelim.
- 20 dakika tepsi mayası olduktan sonra 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Denemek isteyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ????.