
(Halep) Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 16 adet halep kuru dolmalık
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz kimyon kırmızı toz biber kekik nane
(Halep) Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Halepleri yani kuru patlıcan dolmalıkları yıkayıp tencere alalım.
- Üzerine kaynar su koyup orta ateşte 15 dakika kadar haşlayalım.
- Bu arada içini hazırlayalım pirinci, bulguru yıkadıktan sonra süzelim.
- İçi hazırlayacağız kabın içerisine alalım.
- Soğanı, dere otunu ve maydanoz ince olarak doğrayıp pirincin üzerine ilave edelim.
- Diğer malzemeleride aynı kaba koyup güzelce karıştıralım.
- Halepler biraz yumuşayınca ocaktan alalım ve soğuk su dökerek soğutalım.
- Halepleri doldurmaya başlayalım dolmaları yarıya kadar dolduruyoruz ve bastırmıyoruz.
- Hepsini doldurduktan sonra ağız kısmına domates yada kapatarak pişirebilirsiniz.
- Tencereye sıkı ve dik olarak koymaya dikkat edelim üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ döktükten sonra ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
- Dolmaları piştikten sonra mutlaka dinlendirelim afiyet olsun.