Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kiloluk kavanoz dolusu yoğurt kaymağı
- Soğuk ya da buzlu su
- 3 su bardağı ılıktan bir tık sıcak su
- 2 iki su bardağı soğuk su (ayrıca)
Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine kaymaklarımızı alalım ve 2 dakika blendırdan geçirelim.
- Daha sonra 1 er 1 er blendırdan çekerek suyunu ekleyelim.
- 1 aşamamız 15 dakika blendırdan geçirelim ve 10 dakika blendırımızı dinlendirelim. ( dinlendirmeyi ihmal etmeyelim malum elektrikli cihaz çabuk ısınıyor uzun süre motorunuz yanabilir allah muhafaza????????????????)
- Toplam 3 kez aynı işlemi tekrarlayalım.
- Son aşama da yağın iyice çıkması ve toplanması için 2 bardak soğuk suyu ekleyelim yağın ayrıştığını göreceksiniz????.????????????
- Yağın çıktığını gördükten sonra blendırdan geçirmemeye dikkat edin yoksa oluşan yağınızı eritebilirsiniz????????????
- Artık son yıkama aşamasına geçebiliriz.Bir kabın içine yarıya kadar soğuk (buzlu olursa daha da iyi olur????) dolduralım ve bir spatula ya da küçük bir süzgeçle bütün yağları alıp soğuk suyun içine koyalım.
- Elimize küçük bir tahta kaşık alalım kaşığın tersi ile bastıra bastıra yağı yoğuralım.
- Suyu dökelim tekrar yıkayalım. Yani o ayranından iyice ayrılsın tereyağ kendisi ile başbaşa kalsın ????
- Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
- Son kez yıkadıktan sonra elimizle sıkıp suyunu güzelce süzdürelim. Tereyağımız yemeğe hazır. İster kahvaltılarınızda istersenizde yemeklerinizde lezzetle kullanın.????????????Ben biraz kahvaltılık ayırıp diğerini buzluğa atıyorum ????.????????????
Afiyet şifa olsun ????????????.
Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı