Halka Domatesli Yumurta Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet domates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam maydanoz
- Tuz ,pulbiber, karabiber ( Birer çay kaşığı )
Halka Domatesli Yumurta Tanımı Yapılışı
- Domatesin kabuklarını soyun.
- Domatesi halka halka olacak biçimde doğrayın.
- Domateslerin içlerini çıkartın.
- Domates dilimlerini yağ döktüğünüz tavaya üst üste gelmeyecek formda dizin ve üzerine tuz ve karabiber atın.
- Domatesler yumuşayıncaya kadar tavada pişirin.
- Bir kaseye yiyecek kişi sayısına nazaran istediğiniz sayıda yumurta kırın.
- Kırdığınız yumurtaya tuz ,karabiber ve pul biber atın ve karıştırın.
- Öteki yandan çıkardığınız domates içlerini ve maydanozu doğrayıp karıştırın.
- Rendelenmiş kaşar ekleyin.
- Hazırladığınız iç materyalle domates halklarını doldurun.
- Kısık ateşte pişmelerini sağlayın. Afiyetler olsun. ????.