Halka Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Halka Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi yapalım 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyunu ekleyip, 15 dk kaynatıp soğumasını bekleyelim.
- Hamuru için yoğurt, irmik, kabartma tozu, un ve sıvı yağı ekleyip, karıştıralım.
- Sıkma torbasına yada pasta enjektörüne koyup tavaya bol sıvı yağ ekleyip soğuk yağın içine halka formunda sıkalım.
- Ocağı açıp, önlü gerili kızartalım soğuk şerbete koyup, 2 dakika bekletip, çıkartalım. Afiyet olsun.