elektronikci
FD Üye
Halka Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- Hamuru için;
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 4.5 damla limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ
Halka Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlayalım şeker ve suya tencereye koyalım, kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca altını biraz kısalım. Yoğunlaşana kadar pişirin ortalama 30 dk kapatmadan evvel limon sıkıp kaynatalım kapatalım.
- Karıştırma kabına yoğurt ve yumurta beyazı koyalım düzgünce çırpalım. Sonra sıvı yağ ve irmiği ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unuda ekleyin karıştırın.
- Krema sıkma torbasına tırtıklı uç takıp soğuk yağa sıkalım ocakta gerili önlü kızartalım.
- Soğuk şerbetin içinde 5 dakika tutalım alalım. Afiyet olsun.