
Halleyli Kusursuz Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 2 poşet krem şanti
- 125 ml soğuk süt
- 3 tane muz
- 1 tane şeftali
- 10 tane çilek
- 5 tane halley
- 2 kaşık hindistan cevizi
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata.
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- Vişne
- Yeşil nane
- Hazır beyaz çikolatalı sos
Halleyli Şahane Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir cam kaseye sütü koyuyoruz. Kremşantiyide ek edip mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Halleyleri, muzu şeftali ve çilekleri irice doğruyoruz.
- Bisküvileride elimizle irice parçalayıp bütün malzemeyi çırptığımız krem şantiye ek edip cevizi damla çikolatayı hindistan cevizini ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Kek kalıbına streç serip içine malzemeyi bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bir gün bekletiyoruz buzdolabında. 8. Buzdolabından çıkarıp servis tabağına aykırı çeviriyoruz.
- Streci üzerinden alıp hazır beyaz çikolatalı sos ve nane yaprakları vişne damla çikolatayla ile süslüyoruz
- Siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun ????