teknolojiuzmani
FD Üye
Halveter Helvası Yöresel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
Halveter Helvası Yöresel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
- Unu ilave ederek yağa yedirelim.
- Devamlı karıştırarak un buğday rengini alana kadar kavuralım.
- Pekmezi yavaş yavaş dökerek una yedirelim birden dökmüyoruz.
- Helva karıştırdıkca kıvam alacak.
- Pekmezi dökmeye başladığınız zaman daha hızlı karıştıralım.
- Helva toparlanınca ocaktan alıp kaşıkla yada kasede servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Not: helvanın daha koyu renkte olmamasını isterseniz unu biraz daha kavurabilirsiniz ben koyu sevmediğim için açık renk yaptım.