teknolojiuzmani
FD Üye
Hamburger Ekmeği (Buzluğa Atmalık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı süt (ılık)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket toz maya(instant)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 3 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 2 yumurta sarısı
- Biraz sıvı yağ
- Susam
Hamburger Ekmeği (Buzluğa Atmalık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık sütümüzü alıp toz mayamızı alıp karıştıralım.
- Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip hafif ele yapışacak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 1 saat mayalandıralım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. ( elinize yapışmaması için biraz elinizi sıvı yağa bandırabilirsiniz. ).
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Yarım saat tepside mayalandıralım.
- Kabaran bezelerimize çok bastırmadan fırçayla yumurta sarısı sürelim.
- En son susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Not: bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor.