Hamburger Ekmeği yapımı
Hamburger Ekmeği nasıl yapılır
Hamburger Ekmeği yapılışı
Resimli Hamburger Ekmeği Yapılışı
Hamburger Ekmeği tarifi
imageshamburgerekmegitarifiresimli5ad43b750367a
Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı tuz
2 dolu tatlı kaşığı şeker
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yumurta, catalla cırpılmış
2 corba kaşığı zeytinyağı veya başka sıvıyağ
2 dolu tatlı kaşığı yoğurt
¼ bardak su
Uzeri icin:
1 corba kaşığı susam
8 hamburger ekmeği
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt, yağ ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun Eğer gerekirse bu aşamada 12 kaşık su ilave edilebilir Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt ve suyu karışıma ilave edip 23 dakika kadar yoğurun Eğer gerekirse bu aşamada 12 kaşık su ilave edilebilir Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin
4 Hamuru 8 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin Ustlerine parmaklarınızla hafifce bastırın
5 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
6 Mayalanan ekmeklerin ustune iki parmağınızla hafifce bastırın ve fırcayla su surup azıcık susam serpin
7 Onceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yağı, yumurtayı ve yoğurdu koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine şekeri ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Hamur programını secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 8 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin Ustlerine parmaklarınızla hafifce bastırın
7 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
8 Mayalanan ekmeklerin ustune iki parmağınızla hafifce bastırın ve fırcayla su surup azıcık susam serpin
9 Onceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Hamburger Ekmeği nasıl yapılır
Hamburger Ekmeği yapılışı
Resimli Hamburger Ekmeği Yapılışı
Hamburger Ekmeği tarifi
imageshamburgerekmegitarifiresimli5ad43b750367a
Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı tuz
2 dolu tatlı kaşığı şeker
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yumurta, catalla cırpılmış
2 corba kaşığı zeytinyağı veya başka sıvıyağ
2 dolu tatlı kaşığı yoğurt
¼ bardak su
Uzeri icin:
1 corba kaşığı susam
8 hamburger ekmeği
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt, yağ ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun Eğer gerekirse bu aşamada 12 kaşık su ilave edilebilir Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt ve suyu karışıma ilave edip 23 dakika kadar yoğurun Eğer gerekirse bu aşamada 12 kaşık su ilave edilebilir Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin
4 Hamuru 8 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin Ustlerine parmaklarınızla hafifce bastırın
5 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
6 Mayalanan ekmeklerin ustune iki parmağınızla hafifce bastırın ve fırcayla su surup azıcık susam serpin
7 Onceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yağı, yumurtayı ve yoğurdu koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine şekeri ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Hamur programını secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 8 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin Ustlerine parmaklarınızla hafifce bastırın
7 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
8 Mayalanan ekmeklerin ustune iki parmağınızla hafifce bastırın ve fırcayla su surup azıcık susam serpin
9 Onceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin