Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık*süt
*3 su bardağı un
*35 gr oda sıcaklığında*biraz erimiş*tereyağı
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı şeker
*3,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

*1 yumurta sarısı
*Susam

Ölçülerimde kullandığım*su bardağımın*ölçüsünü*250 ml dir
Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı Unumuzu geniş*ve derin bir kap içerisine alalım ve ortasını havuz gibi açalım ılık*sütümüzü, *şekerimizi tuzumuzu tereyağını koyalım Unumuzu havuz gibi açtık*ya kenardaki un tepeciklerine instant mayamızı*dökelim Burada amaç mayayı direk olarak tuz ve şekerle temasından*korumak Yavaş yavaş hamurumuzu karıştıralım*yaklaşık*1520 dakika hamurumuzu yoğuralım Yumuşak ve esnek bir hamur yapalım Ağzını*iyice kapatıp 4045 dakika mayalandıralım Ben büyük hamburger ekmeği sevdiğim için 5 tane yaptım siz normal boyutta 1012 tane yapabilirsiniz Büyüklüğüne*karar verdikten sonra hamuru eşit parçalara bölerek pürüzsüz şekilde yuvarlayalım ve üzerine bastıralım biraz genişletelim ve 20 dakika kadarda tepside mayalandıralım Ben üzeri kızarmış*sevdiğim için yumurta sarısı*sürdüm siz çok kızarmış*istemezseniz yumurta beyazını*sürebilirsiniz dilerseniz susamda serpip 190200 derecede 3035 dakika pişirebilirsiniz Ara ara kontrol edin fırındayken Afiyet olsun

858,506Konular
982,848Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt