Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 4 su bardağı un (Kontrollü kullanınız)
- Tereyağı eritip sürüyorsun
Hamburger Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba su, süt, yumurta, zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyorsunuz.
- Sonra azar azar unu eleyerek ekliyorsunuz maya da unla bir arada ekleniyor.
- Bir yandan su ısıtıp bir kapta fırının en alt katına koyuyorsunuz yoğurdumuz hamuruda üzerini bir bez ile kapatıp fırına koyuyorum 45 dakika mayalanıyor.
- Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlak biçim vererek diziyoruz 10 dakikada bu formda fırında mayalıyoruz en son üzerine tereyağı eritip sürüyoruz ve 170 derecede (Fırınınıza nazaran ayarlayınız) 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.