Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmek imali için gereçler;
Water roux için;
- 25 gram un
- 30 gram su
- 62 gram süt
- 120 gram süt
- 3 gram kuru maya
- 340 gram un
- 8 gram tuz
- 30 gram şeker
- 1 tam yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 50 gram tereyağ
- 1 sarı yumurta
- 30 gram eritilmiş tereyağ
- 1 çay kaşığı süt
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamura başlamadan evvel water rouxu hazırlayalım.
- Unu sütü ve suyu bir tencerede karıştırarak ocakta pişirelim pişmesi çok kısa sürüyor katılaştığı an ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için sütü ılıtıp içine mayayı ekleyerek kabarmasını sağlayalım.
- Başka gereçlerin hepsini sütle karıştırdığınız mayayı ve soğumuş roux u hamura ekleyip karıştıralım.
- Hazırlanan hamuru 1,5-2 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru çok hafif elinize yapışmaması için unlayalım ve 8 eşit kesime bölüp hamburger ekmeği formunu vererek tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kadar sütü karıştırarak sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 -12 dk kadar pişirelim.
- Her fırının pişirme ayarı farklı olduğundan denetimli pişirin.
- Fırından çıkarttığımız ekmeklerin üzerlerine sıcakken tereyağı sürelim.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı