Hamburger (Ekmek Ve Köfte Tanımı İle) İçin Gereçler
Hamuru için:
- Yarım su bardağı süt (Ilık)
- Yarım su bardağı su (Ilık)
- 60 gram tereyağ (Eritilip soğutulmuş)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(2.5-3 su bardağı kadar)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- Tuz, karabiber, kimyon(damak zevkinize göre)
- Domates, kornişon, marul vs.
Hamburger (Ekmek Ve Köfte Tanımı İle) Yapılışı
- Hamuru için uygun bir kaba tuz ve un hariç bütün gereçleri koyup güzelce karıştıralım.
- Tuzunu ve denetimli bir formda ununu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 30-35 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 4 eşit kesime bölüp beze yapar üzere yuvarlayalım ve 15 dakika kadar daha mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan bezelerimizin üzerine hafif bastırıp üzerine süt ve yumurta karışımından sürelim ve susam serperek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Köfte için bütün malzemeyi güzelce yoğuralım.
- 4 eşit modüle bölüp yuvarlak yassı köfteler elde edelim.
- Yanmaz yapışmaz tavada çok az sıvı yağ ile gerili önlü kızarana kadar pişirelim.
- Ekmeklerimizi ortadan ikiye bölelim köftemizi ve istediğiniz malzemeyi ekleyerek sıcak olarak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun ????.