Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamburger (Köfte Burger) Tam Ölçülü

Hamburger (Köfte Burger) Tam Ölçülü
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hamburger-kofte-burger-tam-olculu.jpg

Hamburger (Köfte Burger) Tam Ölçülü Tanımı İçin Materyaller


Hamburger ekmeği için:
  • Ortalama 3, 5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
  • Çeyrek su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instand kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
  • 1,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta
Hamburger ekmeğin sürmek için:
  • 1 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için materyaller:
  • 500 gram köftelik kıyma
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
  • 1 adet yumurta
Hamburgerin ortasına koymak için:
  • Kıvırcık, turşu, ketçap, mayonez, cheddar peynir hamburger sos

Hamburger (Köfte Burger) Tam Ölçülü Tanımı Yapılışı

  1. Hamburger ekmeği hazırlanışı:Unumuzu derin bir kaba alalım ortasını açalım süt, su ve mayayı ek edip üzerini kapatıp 5 dk mayanın etkin olmasını sağlayalım.
  2. Daha sonra öteki gereçleri ekleyin ve elinizle yoğurun.
  3. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamuru 7 eşit modüle bölüp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin ve 30 dk tepside mayalandırın
  6. Üzerine sulu karışımı sürüp susam serpiştirin.
  7. Evvelden ısınmış 170 derecelik fırında alt üst pişirin.
  8. Köftenin hazırlanışı:Köfte için gerekli malzemeyi derin bir kapta karıştırıp elimiz ile düzgünce yoğuralım ve yuvarlak hal verelim.
  9. 7-8 adet köfte çıkıyor dolapta üzerini streçleyip en az 2 saat dinlendirin ızgara tava yahut tost makinesinde artlı önlü kızartın (ben kavanoz kapağı ile form verdim ).
  10. Karamelize soğan için (isteğe bağlı) 1 büyük kuru soğan piyazlık doğranır tavaya alınır 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, çok az tuz ek edilip karamelize olana kadar kavrulur.
 
858,496Konular
982,412Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt