Hamburger Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 adet hamburger ekmeği
- 4 dilim cheddar peyniri
- 4 dilim domates
- Turşu
Hamburger Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler yeterlice yoğrulur. Döküm tava düzgünce kızdırılır, kıyma harcı dört eşit kesime ayrılarak yuvarlanır. (Hamburger ekmeğinden biraz büyük olsun, köfteler kızartılınca küçülüyor)
- Yuvarlanan köfteler döküm tavada önlü gerili pişirilir. Bir yandan domates dilimlenerek döküm tavada ısıtılır.
- Köfteler pişince üstlerine cheddar peynirleri konularak birazcık eritilir. Eriyince ocaktan alınır.
- Isıtılmış ekmeklerin üzerine domates dilimi, köfte, peynir, turşu. Vs isteğe nazaran materyaller konularak servis edilir. ????afiyet olsun????