Hamburger (Köftesine Bayılacaksınız Dışarıda Yediklerinizi Aratmayacak Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Hamburger ekmeği için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galete unu yahut bayat ekmek içi
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 yemek kaşığı hardal sos
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 1 çay kaşığı karabiber
Hamburger (Köftesine Bayılacaksınız Dışarıda Yediklerinizi Aratmayacak Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ve suyu ılıtın ve bir kabın içine dökün sonra üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin.
- Un ve tuzu karıştırın ortasını çukur olcak biçimde açın ve maya karışımını dökün biraz karıştırın ve yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuz toparlanınca oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika daha yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra yuvarlayın ve 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
- Akabinde 1 yumurta ve 3 kaşık suyu çırpıp üzerlerine sürün ve susam dökün.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Hamburger köftesi için soğanları ve sarımsağı robottan yahut el blenderından geçirin ve suyunu sıkın.
- Tüm materyaller ile bir kapta köfteyi güzelce yoğurun.
- Köftenizin tutmuş olduğunu kabınıza eti vurarak anlayabilirsiniz.
- Yarım saat dolapta bekletin.
- Yuvarlak bir kalıbınız yoksa bir kavanoz kapağı yardımıyla biçim verip döküm tavada az yağda artlı önlü pişirin.
- İsteğe nazaran pişen köftelerin üzerine çedar peyniri koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hamburger (Köftesine Bayılacaksınız Dışarıda Yediklerinizi Aratmayacak Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı