Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger köftesi:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamburger Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsak rendelenir. Tüm materyal bir kaba alınır.
- Güzelce yoğrulur ve vaktiniz varsa biraz dinlendirilir. Yoksa da sorun değil. Ben bu ölçüden 6 tane büyük köfte elde ettim siz de ekmeğinizin uzunluğundan biraz daha büyük köfteler hazırlayabilirsiniz, çünkü köfteler pişince biraz küçülüyor.
- Sonrasında yağsız tavada yahut ızgarada artlı önlü kızartılır.
- Hamburger ekmeğinin alt ve üst kısmına azar azar ketçap ve mayonez gezdirilir.
- Sırasıyla kıvırcık, ince dilimlenmiş domates ve ince dilim turşu yerleştirilir.
- En üste köfteve cheddar peynir koyup kapatılır. Yanında patates kızartması ile servis edilir.
- (Hamburger Ekmeği) tanımı bir önceki postta️Evde Mis Üzere Hamburger Hazırlamak hem çok keyifli hem de içinize sinerek yiyorsunuz. Lezzeti ise tartışılmaz????????.