Hamburger Tanımı İçin Gereçler
- Hazır hamburger ekmeği
- 500 gram kıyma (dana döş)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 yemek kaşığı hardal
- Mor soğan
- Kornişon turşu
- Ketçap
- Mayonez
- Hamburger peyniri
Hamburger Tanımı Yapılışı
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz.
- Kıymayı yumurtayı, pekmezi, hardalı, galeta ununu, tuzu ve karabiberi yeterlice karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcı, 6 kesime ayıralım ve köfteleri kızartıyoruz.
- Ben elektrik mangalda yaptım. Dilerseniz tost makinesinde yapabilirsiniz.
- Hamburger ekmeğin yarısına ketçap sürüyoruz, öbür yarısına mayonez.
- Ekmeğin üzerine doğranmış kornişon turşuyu koyuyoruz, üzerine peyniri, sonra köfteyi ve tekrar peyniri en son doğranmış soğanı yerleştiriyoruz, üzerini öteki yarısı ile kapatıyoruz.