Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamburger

Hamburger
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hamburger-1.jpg

Hamburger Tanımı İçin Materyaller


Ekmeği için :
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 dolu yemek kaşığı margarin (Hamuru düzgünce yoğurduktan sonra ekliyoruz)
  • Susam
Köftesi için:
  • 250-300 gram dana kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan (Rendelenecek)
  • Ufak bir diş sarımsak (Rendelenecek)
  • Pulbiber ( 1 çay kaşığı)
  • Karabiber (1 çay kaşığı)
  • Toz biber (2 çay kaşığı)
  • Tuz(1 tatlı kaşığı)
  • Yarım su bardağı galeta unu
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı ketçap
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • Karabiber
Karamelize soğan için:
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma olursa daha güzel olur)
  • 1 fiske tuz
İçi için:
  • Marul
  • Domates

Hamburger Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ılık olarak kullanacağımız sıvı materyallerimizi derin bir kapta karıştıralım ve içerisine mayamızı koyalım güzelce karıştıralım.
  2. 2-3 dk bekleyelim mayamızı aktifleşsin.
  3. Daha sonra içerisine şeker tuz unumuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.
  4. Hamur kulak göğsü kıvamında olucak hafif ele yapışıcak.
  5. Sonra oda sıcaklığında ki margarini içine koyucaz ve tekrar yoğurucaz.
  6. Hamurumuz artık hazır üzerini bir bez ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
  7. Mayalanan hamurumuzu eşit modüllere ayırıyoruz (ben 4 kişilik yaptım için 4 eşit kesime ayırdım siz de kaç kişi iseniz okadar eşit kesime ayırdınız)
  8. Güzelce yuvarlanarak form veriyoruz ve 20 dk tepsi mayası yapıyoruz tekrar mayalanan ekmeklerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürüyoruz.
  9. Susamları da attıktan sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Köfteler için kıyma ile başka materyalleri uygunca yoğuruyoruz 10 dk dinlendiriyoruz.
  11. Dinlenen köfteyi büyük bir kavanoz kapağından yardım alıcaz (gerçekten çok pratik oluyor) kapağın içine streç sinema seriyoruz ve içini dolduracak kadar hazırlanan köfte den koyuyoruz.
  12. Yavaşça bastırarak form veriyoruz.
  13. Streç sineması kaldırdığımız vakit köftemiz hazır kalan materyalleri de tıpkı biçimde yapıyoruz ve buz dolabında en az 40 dk dinlendiriyoruz.
  14. Karamelize soğan için soğanları orta kalınlıkta julyen doğruyoruz.
  15. Soğanları bir tavaya alarak içine yağını sirke şeker ve tuzu koyarak orta ateşte 20 dk daima karıştırarak (eşit pişsin diye) pişiriyoruz rengi yoğunlaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
  16. Sosu için mayonez ve ketçapı karıştırıyoruz.
  17. İçine minik minik küp halinde doğradığımız turşuları koyuyoruz tuz ,karabiber ile karıştırıyoruz hazır.
  18. Pişen ve dinlenen ekmeklerimizi ortadan kesip iç kısımlarını tost makinesinde kızartıyoruz kızarttığımız ekmeklerin üst iç kısmına hazırladığımız sostan sürüyoruz.
  19. Köfteleri ise az yağda kızarana kadar pişiriyoruz kızaran köfteleri ekmeklerin içine koyuyoruz.
  20. Üzerine marul ve ince dilimlenmiş domates koyuyoruz karamelize soğanları da en üste koyduktan sonra ekmeği kapatıyoruz herkese afiyet olsun ❤️????.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt