Hamburger Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un hafif ele yapışan bir hamur olucak ölçülü koyalım
- 500 gram tavuk göğsü fileto
- 1 yumurta
- 1 su bardağı panko yada galeta unu(bulamak için)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kişniş tozu
- Sıvıyağ kızartmak için
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet karamelize soğan
- 4 yaprak marul
- Cheddar peynir
- 4-5 adet turşu
- Barbekü sosu
- Hardal sosu
- Mayonez
- Ketçap
Hamburger Tanımı Yapılışı
- Evvel hamurumuzu yapmak için derin kap içine kuru maya ılık su ve şekeri ilave edip 10 dak. Mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
- Sonra sıvı yağı tuzu ve unu azar azar ek edip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için kenara alıyoruz.
- Mayalana hamuru yoğurup ben tartı kullandım 100 gram bezeler yapıyoruz 15 adet beze çıkıyor 10 dak tepsi mayasına bırakıyoruz üzerine yumurta sarısı ve az sıvı yağ karıştırıp sürüyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fileto tavukları sarımsak kişniş tuz sıvı yağlı karışıma bulayıp yumurta sonrada pankoya bulayıp kızartıyoruz.
- Soğanları halka halka doğrayıp sıvı yağda karamelize ediyoruz.
- Sırasıyla materyalleri ekmeklerin ortasına koyup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ????.