
Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği İçin
- Yarım yaş maya
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak su
- 3-4 yemek kaşığı yağ (Göz kararı koydum diye tam bilmiyorum)
- Göz kararı tuz
- 1 çay kaşığı ile şeker
- Alabildiğince un
- 3 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 400 gram kıyma
- Çeyrek ıslanmış ekmek
- Karabiber
- Kaşar peynir
Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıcak sütle başka sıvılar maya koyup karıştırıyoruz. Yoğurup yuvarlak yapıp bastırıp tepside mayalıyoruz mayalandıktan sonra yumurta ve susam koyup 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Soğan ve sarımsak rendelenir ıslanmış ekmek eklenir. Kıyma, tuz, karabiber hepsi yoğurulup hal verilip yağlı kağıtla fırına verilir.
- Ekmeklere sos, ketçap, mayonez ve domates, turşu, marul yada kıvırcık eklenir. Et piştikten sonra fırın kapatılıp üzerine kaşar koyulur.
- Kaşarlar 3-4 dakika eridikten sonra ekmeğe koyulup servis edilir afiyet olsun.