
Hamburger Tanımı İçin Gereçler
- Hamburger ekmeği
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6- 6,5 su bardağı un
- Su, susam
- 500 gram kıyma
- Pul biber, karabiber , toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- ( soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyin. üzerine şekeri ekleyin ve rengi karamelleşinceye kadar sotelemeye devam edin.
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı hardal
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3-4 adet doğranmış salatalık turşusu
- Pulbiber
- Hepsini karıştırın. sosumuz hazır
- Marul
- Domates
- Cheddar peyniri
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ekmekleri yapmak için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun.
- Üzerine bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Başka taraftan köfte için gereken gereçleri karıştırıp yoğurun.
- Büyük uzunluk kavanoz kapağına streç sinema serip köfte harcından koyup form verin ve bir tepsiye dizin. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan ekmek hamurunu eşit modüllere bölün.
- Yuvarlak biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 1 saat daha tepsi mayası için bekletin.
- Daha sonra üzerine bastırmadan fırça ile su sürün ve susam serpin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Dinlenen köfteleri döküm bir tavada ya da yapıştırmayan yüzeyli bir tavada altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
- Ekmekleri ikiye bölün.
- Alt kısma sos sürün üzerine marul, domates ,köfte, karamelize soğanı sırayla dizin.
- Ekmeğin kapağının içine de sos sürüp kapatın. Afiyet olsun