bilgisayarci
FD Üye
Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için;
- Yarım su bardağı süt (Ilık)
- Yarım su bardağı su (Ilık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
- 500 gram dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 büyük boy soğan rendesi suyu sıkılmış
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 4-5 adet orta boy soğan
- 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
- Biraz tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamburger ekmeği için; sıvı malzemeleri karıştırma kabımıza alalım ardından yaş mayamızı ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım tuz ve şekeri ekleyelim. Ardından unumuzu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım mayalandıktan sonra gazını alalım ve 8 eşit parçaya bölelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde biraz tepsi mayası yapın.
- Sonra 200 derece fırında üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpip pişirelim. Dilerseniz yumurta sarısı yerine suda sürebilirsin.
- Köfte için; bütün malzemelerimizi karıştırıp köfte harcımızı yoğuralım yarım saat buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirelim.
- Dinlendirdikten sonra büyükçe yuvarlak hamburger köfteleri yapalım çok az yağladığımız tavada önlü arkalı bir şekilde kızartalım.
- Karamelize soğan için; tavamıza yağı alalım biraz ısındıktan sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyelim, şeker ve tuzunu da ekleyip soğanlar karamelize olana dek kavuralım şeker sayesinde kahverengimsi güzel bir renk alacaklar.
- Hamburger ekmeğimizi 2’ye bölelim. Biraz mayonez sürelim üzerine karamelize soğan ekleyelim ardından domates köfte ve marul koyalım. Yanında patates kızartması ile tüketelim afiyet olsun.