elektronikci
FD Üye
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 – 5 su bardağı un
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 soğan rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet kornişon turşu
- 1-2 yaprak marul
- 1 orta uzunluk karamelize edilmiş soğan
- 1-2 dilim domates
- 1-2 dilim kaşar peyniri
- Barbekü sos
- 1-2 adet ızgara ı̇stiridye mantarı
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için;kıymanın içine köftenin bütün gereçlerini ekleyerek güzelce yoğurduktan sonra buzdolabında dinlenmeye alalım. Şekil verelim.
- Ekmek için;bir kapta su, tuz, şeker ve mayayı karıştıralım.
- Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyelim, yoğuralım.
- 45 dk dinlendikten sonra şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpelim. 180 c fırında 15 dk pişirelim.
- Soğanı zeytinyağın da biraz şeker biraz tuz ile tavada karamelize edelim.
- Döküm tavada mantarları pişirelim.
- Ardından köfteleri pişirelim.
- Pişen köftelerin üzerlerine birer dilim kaşar ekleyelim.
- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye bölerek alt tabanına barbekü sos ,üst ekmeğe de mayonez sürelim.
- Arasına sırasıyla köfte, kaşar peyniri, mantar, karamelize soğan, marul, turşu ve domatesi ekleyelim.
- Ortadan ikiye keserek yanında fırın patates ile servis edebilirsiniz.