nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hamileliği kolaylaştıran gıdalar vardır Bu gıdalar keza vücudun ayrıca dinç bebek dünyaya gelmesi için önemlidir Bu gıdaları harcamak üreme sistemi ve vücudun genel sağlığını iyileştirmek, yumurtlamayı ve düşük yapma şansını en üye indirmekte manâlı rol oynar
Yakın bir gelecekte alışılagelmiş yolla anne baba olma şansının azalacak olması bilim dünyasını bu konuda bambaşka incelemeler yapmaya zorundu kıldı Amerika ’da yapılan araştırma sonuçlarına tarafından hazırlanan bayan için üreme reçetesini Tüp Bebek, Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Op Dr Halit Fırat Erden yorumladı
Üreme sağlığının giderek bozulduğu dönemde bilim dünyası da atağa kalktı ve gebe kalma şansını artıran yiyecekler listesini hazırladı
Hamileliği kolaylaştıran gıdalar 1 Meyve: Antioksidan bakımından zengin olduğu için meyve gerçekte üreme sağlığının bankası gibidir Meyve sperm ve yumurta kalitesini artırır Gövde hücrelerini özellikle C vitamini açısından zengin olan turunçgiller yumurta ve sperm hücrelerini korur bununla birlikte yumurta oluşumu sorunu yaşamış kadınlarda doğurganlığı artırır
Anne olmak isteyen kadın günde 3 porsiyon portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller tüketmelidir Hamileler için özel bir meyve yoktur fakat cenin gelişimi için çeşit çeşit bol ve farklı meyve harcamak bebeğin gelişimi için de faydalıdır
2 Sebzeler : Bol, taze ve organik sebze tüketimi hamile kalma şansını artırır Yumurtanın döllenmesine yardımcı olmak, vücutta östrojen sentezini sıralamak için günde 2 porsiyon taze, kurutulmuş, konserve veya dondurulmuş sebze tüketilmesi gerekir
A vitamini bakımından varlıklı olan karnabahar, brokoli, ve lahana da anne edinmek isteyen kadının üreme menüsünde mutlaka olmalıdır
3 Balık: Haftada 2 porsiyon yağlı balık yemek yemek hamile kalma şansını artırır Çünkü balık vitamin ve mineraller kaynağıdır Omega3 yağ asidi büyümekte olan ceninin sinir sisteminin gelişimi için de önemlidir Uskumru, somon, sardalya, ançuez, alabalık gibi yağlı balıklar haftada bir kez tüketilmelidir
Çinko eksikliğinde yumurta oluşumunu yavaşladığı ve hamile alma şansını azaldığı için çinko bakımından varlıklı olan istiridyede menüde yer alabilir
4 Protein: Hamile kalmaya çalışırken protein çok kayda değer rol oynar Et, baklagiller, fasulye, yumurta ve kümes hayvanları protein kaynağı olduğu için gebe kalmayı kolaylaştırır
Bebek gelişiminde iyi kaynaklardan protein almak gereklidir
5 Süt ürünleri: Kadın için önemli bir mineral olan süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir
Süt, peynir, dondurma ve yoğurt, kemik güçlendirir aynı zamanda üreme sistemine verimli çalışması için tezgâhtar olur
6 Bütün tahıllar: Karışık karbonhidratlar gebe kalma ve yumurtlamayı şansını arttırır
Tam buğday, yulaf ezmesi, darı unu, bütün tahıllı darı, kahverengi pirinç, yulaf bol lif içerir
7 Demir açısından zengin yiyecekler: Gebe kalmak ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için demir gerekli bir bileşendir Doktorlar gebelik öncesinde ve ardından demir takviyesi reçete eder
Demir yumurtalıkları uyarır Demir açısından varlıklı gıdalar; yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar, ekmek, kurutulmuş meyve, bakliyat ve narenciyedir
h 6Kaynak:*milliyetcomtr Pembenar
Yakın bir gelecekte alışılagelmiş yolla anne baba olma şansının azalacak olması bilim dünyasını bu konuda bambaşka incelemeler yapmaya zorundu kıldı Amerika ’da yapılan araştırma sonuçlarına tarafından hazırlanan bayan için üreme reçetesini Tüp Bebek, Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Op Dr Halit Fırat Erden yorumladı
Üreme sağlığının giderek bozulduğu dönemde bilim dünyası da atağa kalktı ve gebe kalma şansını artıran yiyecekler listesini hazırladı
Hamileliği kolaylaştıran gıdalar 1 Meyve: Antioksidan bakımından zengin olduğu için meyve gerçekte üreme sağlığının bankası gibidir Meyve sperm ve yumurta kalitesini artırır Gövde hücrelerini özellikle C vitamini açısından zengin olan turunçgiller yumurta ve sperm hücrelerini korur bununla birlikte yumurta oluşumu sorunu yaşamış kadınlarda doğurganlığı artırır
Anne olmak isteyen kadın günde 3 porsiyon portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller tüketmelidir Hamileler için özel bir meyve yoktur fakat cenin gelişimi için çeşit çeşit bol ve farklı meyve harcamak bebeğin gelişimi için de faydalıdır
2 Sebzeler : Bol, taze ve organik sebze tüketimi hamile kalma şansını artırır Yumurtanın döllenmesine yardımcı olmak, vücutta östrojen sentezini sıralamak için günde 2 porsiyon taze, kurutulmuş, konserve veya dondurulmuş sebze tüketilmesi gerekir
A vitamini bakımından varlıklı olan karnabahar, brokoli, ve lahana da anne edinmek isteyen kadının üreme menüsünde mutlaka olmalıdır
3 Balık: Haftada 2 porsiyon yağlı balık yemek yemek hamile kalma şansını artırır Çünkü balık vitamin ve mineraller kaynağıdır Omega3 yağ asidi büyümekte olan ceninin sinir sisteminin gelişimi için de önemlidir Uskumru, somon, sardalya, ançuez, alabalık gibi yağlı balıklar haftada bir kez tüketilmelidir
Çinko eksikliğinde yumurta oluşumunu yavaşladığı ve hamile alma şansını azaldığı için çinko bakımından varlıklı olan istiridyede menüde yer alabilir
4 Protein: Hamile kalmaya çalışırken protein çok kayda değer rol oynar Et, baklagiller, fasulye, yumurta ve kümes hayvanları protein kaynağı olduğu için gebe kalmayı kolaylaştırır
Bebek gelişiminde iyi kaynaklardan protein almak gereklidir
5 Süt ürünleri: Kadın için önemli bir mineral olan süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir
Süt, peynir, dondurma ve yoğurt, kemik güçlendirir aynı zamanda üreme sistemine verimli çalışması için tezgâhtar olur
6 Bütün tahıllar: Karışık karbonhidratlar gebe kalma ve yumurtlamayı şansını arttırır
Tam buğday, yulaf ezmesi, darı unu, bütün tahıllı darı, kahverengi pirinç, yulaf bol lif içerir
7 Demir açısından zengin yiyecekler: Gebe kalmak ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için demir gerekli bir bileşendir Doktorlar gebelik öncesinde ve ardından demir takviyesi reçete eder
Demir yumurtalıkları uyarır Demir açısından varlıklı gıdalar; yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar, ekmek, kurutulmuş meyve, bakliyat ve narenciyedir
h 6Kaynak:*milliyetcomtr Pembenar