iltasyazilim
FD Üye
Gebelik Döneminde Yararlı Besinler
Hamilelikte Yardımcı Besinler Nelerdir
Hamilelikte protein gereksinimi, anemi olmaması için artar Protein az alınırsa demir eksikliği anemisi gelişip, düşüklere neden olabilir Özellikle hayvansal kaynaklı protein alınmasına özen gösterilmelidir Ama; anne ideal kilosundan daha pozitif bir kiloda gebe kaldı ise; yağ oranı düşük proteinli gıdalar seçim edilmelidir
Hamilelikte ağızdan alınacak her tür gıda ve meşrubat yalnızca anne üstünde değil bebek üzerinde de iyi ya da kötü etkilerde bulunacağı için yiyip içilecek herşeye dikkatli olmak gerekir
Protein Içeren Gıdalar şöyle:
Kırmızı et,Tavuk eti,Hindi eti,Devekuşu eti,Balık,Yumurta,Peynir çeşitleri,Kurubaklagiller,Mantar
Vitaminler: Bütün vitaminler anne ve bebeği için zorunlu olduğu gibi özellikle;
C vitamini: Proteinlerle birlikte alınırsa demir emilimini arttırır Annenin hastalıklara karşı direncini yükseltir Vücutta depolanan bir vitamin olmadığından meyva ve sebzeler aracılığı ile taze olarak alınmalıdır Pişirme ve uzun süreli bekletmelerde önemli kayba uğrar
Turunçgiller, Lahana, Çilek, Domates, Karnabahar, Patates, Kırmızı ve yeşilbiber iyi bir C vitamini kaynağıdırlar
Folik asit: Spina bifida yani asap sistemi hastalığını önlemenin en etkin yoludur Taze yeşil yapraklı sebzeler iyi bir folik asit kaynağıdırlar, vitamin kaybı olmaması için iyi yıkanmış ham sebzeler aracılığı ile veya buharda eksik pişirme tekniği ile tüketilmelidir
Yeşil yapraklı sebzeler, Fındık, Yerfıstığı,Karnıbahar,Kepekli ekmek,folik asit kaynağıdırlar
*
Hamilelikte Yardımcı Besinler Nelerdir
Hamilelikte protein gereksinimi, anemi olmaması için artar Protein az alınırsa demir eksikliği anemisi gelişip, düşüklere neden olabilir Özellikle hayvansal kaynaklı protein alınmasına özen gösterilmelidir Ama; anne ideal kilosundan daha pozitif bir kiloda gebe kaldı ise; yağ oranı düşük proteinli gıdalar seçim edilmelidir
Hamilelikte ağızdan alınacak her tür gıda ve meşrubat yalnızca anne üstünde değil bebek üzerinde de iyi ya da kötü etkilerde bulunacağı için yiyip içilecek herşeye dikkatli olmak gerekir
Protein Içeren Gıdalar şöyle:
Kırmızı et,Tavuk eti,Hindi eti,Devekuşu eti,Balık,Yumurta,Peynir çeşitleri,Kurubaklagiller,Mantar
Vitaminler: Bütün vitaminler anne ve bebeği için zorunlu olduğu gibi özellikle;
C vitamini: Proteinlerle birlikte alınırsa demir emilimini arttırır Annenin hastalıklara karşı direncini yükseltir Vücutta depolanan bir vitamin olmadığından meyva ve sebzeler aracılığı ile taze olarak alınmalıdır Pişirme ve uzun süreli bekletmelerde önemli kayba uğrar
Turunçgiller, Lahana, Çilek, Domates, Karnabahar, Patates, Kırmızı ve yeşilbiber iyi bir C vitamini kaynağıdırlar
Folik asit: Spina bifida yani asap sistemi hastalığını önlemenin en etkin yoludur Taze yeşil yapraklı sebzeler iyi bir folik asit kaynağıdırlar, vitamin kaybı olmaması için iyi yıkanmış ham sebzeler aracılığı ile veya buharda eksik pişirme tekniği ile tüketilmelidir
Yeşil yapraklı sebzeler, Fındık, Yerfıstığı,Karnıbahar,Kepekli ekmek,folik asit kaynağıdırlar
*