Hamilelikte Susam Yemek Güvenli mi?
Beyaz susam hamilelik sırasında tüketilmesinin güvenli olmadığı fikri bir efsaneden başka bir şey değildir. Birçok insan susamların 'ısı üreten' bir gıda olduğuna ve vücut ısısını artırdığına ve vücudun doğal dengesini bozduğuna inanıyor. Bazı insanlar ayrıca hamilelikte susam gibi ısı üreten yiyecekleri yemenin düşük veya erken doğuma yol açabileceğine inanır. Ancak, bunu destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Aksine, susam hem anne hem de bebek için iyi olan demir, protein, lif, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi temel besinlerle doludur. Ancak çoğu doktor, hamile bir kadının midesini bulandırabileceği için ilk üç aylık dönemde bunları tüketmekten kaçınması gerektiğini önermektedir.
Hamilelikte Susam Yemenin Sağlığa Faydaları
- Susam, fetüsün büyümesi için gerekli olan demir, kalsiyum ve vitaminler içeren eksiksiz bir besin paketi görevi görür. Susam tohumları riboflavin, niasin, tiamin ve piridoksin gibi açısından zengindir ve bunların hepsi fetüsün düzgün gelişmesini sağlayacaktır.
- Susam tohumları, fetüsün düzgün büyümesi için gerekli olan mükemmel bir protein ve amino asit kaynağıdır.
- Zengin bir lif kaynağı olan susam hamilelik sırasında sindirime yardımcı olabilir. sırasında sık görülen bir sorundur. Ayrıca ve diğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlarınız varsa, bunlardan kaçınmak için susam yiyebilirsiniz.
- Susam, kötü kolesterol seviyenizi veya LDL seviyenizi düşük tutabilen ve iyi kolesterol veya HDL seviyenizi iyileştirebilen oleik asit içerir. Bu iyi bir lipid profili sağlayacaktır.
- Susam, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilen ve hastalıkları ve mikropları uzak tutabilen içerir. Hamilelik sırasında bağışıklık gücünüz düşük olacağından enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha duyarlı olabilirsiniz. Ancak susam tüketerek bu enfeksiyonlardan kaçınabilirsiniz. Susam tohumlarının tüketimi ve gribi önleyebilir.
- Kalsiyum, hamilelik sırasında iyi ağız sağlığı için önemli bir besindir. Mükemmel bir kalsiyum kaynağı olan susam dişlerinizi sağlamlaştırır. Susam tohumları yiyerek hamilelikte dişlerinize ve kemiklerinize iyi bakabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olabilirler.
- Susam içerdiğinden, hamilelik sırasında onları yemek, bebeklerde nöral tüplerle ilgili kusurları önlemeye yardımcı olabilir.
- Susam tohumlarının zengin bir demir kaynağı olması, bebeğinizin anne karnındayken yeterli oksijen almasını sağlayabilir.
Hamilelikte Susam Yağında Pişirilmiş Yiyecekleri Yiyebilir miyim?
Hamilelik sırasında susam yağında hazırlanmış yiyecekleri yemek güvenlidir. Bu yağ, hamilelik sırasında sağlıklı yağ gereksinimlerinizi karşılayabilir ve bebeğinizin beyninin gelişimine yardımcı olabilir. Ancak susam yağında pişirilmiş herhangi bir şeyi yemeden önce bir beslenme uzmanı ve doktorunuzla konuşmanız önerilir.
Siyah Susam veya Beyaz Susam Yemek – Hangisi Daha Sağlıklı Bir Seçimdir?
Susam yemek anne ve bebek için zararlı değildir. Ancak, onları yemek midenizi bulandırabileceğinden, hamileliğinizin ilk üç ayında bunları diyetinize dahil etmekten kaçınmanız en iyisidir. Bu tohumları diyetinize dahil etmeyi planlıyorsanız, bilinçli bir seçim yapmak için doktorunuzla bir kez konuşun. Sağlıklı bir hamilelik geçirin!