Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamilelikte Tarçın ve Tarçın Çayı İçilir mi?

Hamilelikte Tarçın ve Tarçın Çayı İçilir mi?
0
377

urgot

FD Üye
Katılım
Eki 24, 2020
Mesajlar
3,810
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Konum
Rusya
F-D Coin
98

Hamilelikte Tarçın ve Tarçın Çayı İçilir mi?

Gebelikte tarçın ve tarçın çayının kullanımı pek çok anne adayının merak ettiği konulardan biridir. Bu noktada akıllara, hamilelikte tarçın çayı içmenin bebeğe zararı var mıdır, gebelikte tarçın tüketmek güvenli midir? gibi sorular gelmektedir. Bu soruların yanıtını makalemizden öğrenebilirsiniz.

Tarçının Hamilelere Faydaları Nelerdir?

Tarçın, karbonhidrat ve doymuş yağ asitleri bakımından zengindir. Bol miktarda niasin içeren tarçın, C ve E vitaminlerine de sahiptir. Bilhassa pantotenik asit, piridoksin, ve kolin, tarçının yapısında daha fazla bulunmaktadır. Bunlara ek olarak tarçın; manganez, demir, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, magnezyum, kalsiyum ve benzeri iz minerallerinden meydana gelmektedir. Tüm bu vitaminler hem anne hem de anne karnındaki bebek sağlığı için çok önemlidir.

Tarçın, anti-diyabetik özelliğe sahiptir ve bu husus, bilim adamlarının yaptığı araştırmalar ile netlik kazanmıştır.
Tarçın, kan şekeri düzeyinin dengede olmasına yardımcı olur ve hamilelikte gestasyonel diyabeti önler.

Tarçın, yüksek oranda polifenol ve benzeri antioksidanlar içerir. Bundan dolayı tarçın, şifa vesilesidir ve en kıymetli bitkilerin başında gelir. Serbest radikallerin vücutta meydana getirdiği tahribatlar ile mücadele eden antioksidanlar, sağlığa oldukça yararlıdır. Aynı zamanda antioksidanlar gebelikte bakteri, parazit ve mantarların yol açtığı enfeksiyonlara karşı son derece etkilidir.

Düzenli olarak tüketilen tarçın, sistolik kan basıncının kontrol altına alınmasını sağlar. Bu ise, gebelikte yüksek tansiyon riskinin azalacağı anlamına gelir. Böylece yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) olasılığı daha düşük olacaktır. Diyet programında tarçına yer verilerek, gebelikte yüksek tansiyonun önüne geçilmesi mümkündür.

Ayrıca, gebelikte stres kaynaklı migren ve baş ağrılarının engellenmesinde de tarçının rolü büyüktür.

Hamilelikte Ne Kadar Miktarda Tarçın Tüketilebilir?

Doktorların önerisine göre hamilelikte günlük tarçın tüketimi, yarım tatlı kaşığının altında olmalıdır. Bir haftada ise 100 gramdan daha az tarçın tüketilmelidir.

Hamilelikte günlük tarçın alımının yüksek olması tavsiye edilmez. Anne adayları için tarçının günlük olarak bir tutam veya yarım tatlı kaşığından daha az kullanımı güvenlidir. Tarçın, hamur işlerinin, turtaların ve çeşitli unlu mamullerin içerisinde yer alan bir malzemedir. Gebelikte tarçın çayı tüketmenin de bir zararı yoktur fakat tarçının çok az kullanılması gerekir.

Hamilelikte tarçın tüketimi faydalıdır ancak miktarının doğru ayarlanması şarttır. Uzmanlar, günlük maximum 2-4 gram tarçın ya da 1-2 küçük çubuk almanın uygun olduğunu bildirmektedir.

Hamilelikte Tarçının Zararları Nelerdir?

Gereğinden fazla tarçın kullanmak, bebeğin düşmesine sebep olabilir. Bazı nedenlerden dolayı gebeliğini sonlandırmak isteyenlerin çoğu, yüksek oranda tarçın kullanımına başvurmaktadır.

Gebelik esnasında tarçın yağı tüketmek, kasılmaların erken oluşmasını tetikleyebilir.

Tarçının uterus kasılmalarını ve erken doğumu başlattığı düşünülmektedir. Bu maddeyi yüksek dozlarda tüketmek, uçucu tarçın yağlarıyla veya farklı bir yoldan teneffüs etmek, gebelikte uterus kasılmaları ve erken doğum ile sonuçlanabilir.

Tarçına karşı alerjiniz varsa, ağız yaraları, dilde iltihaplanma ve ağız içinde yanma hissi yaşamanız muhtemeldir.

Tarçının kan inceltici özelliği vardır ve hamilelikte kanama riskinin artmasına yol açabilir. Sezaryen ile doğum yapmayı tercih edenlerin, tarçın tüketiminden uzak durması tavsiye edilir.

Düşük kan şekerinin sebeplerinden biri de çok fazla tarçın kullanmaktır. Annenin acilen sezaryen doğuma alınması gerektiğinde, kan şekeri normal seviyeye gelmeden doğuma girmesi hayâtî tehlike oluşturabilir.

Öte yandan tarçın, pek çok ilaç ile etkileşime girmektedir. Bu yüzden, diyet programınızda tarçına yer vermeden evvel, doktorunuzun onayını almanız önemlidir.
 

Similar threads

hamilelikte tarçının zararları hamilelikte tarçın çayı gebelikte tarçın kullanımı gebelikte tarçın çayı Hamilelikte Tarçın Yüksek dozlarda tüketildiğinde rahim kasılmalarını uyarıcı tesir yaptığı için oysa düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir *
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Tarçın bilinen en eski baharatlardan biridir. Milattan evvel 3000 yılından beridir Çinliler tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Avrupada ise 17. ve 18. yüzyıllarda en pahalı baharat haline gelmiştir. Tarçın aslen tarçın ağacının kısımlarının dış kabuğu sıyrıldıktan sonra kalan iç kabuğunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Tarçın Yağı ve Faydaları tarçın yağının faydaları tarcın yağı tarcin yagi tarçın yağının cilde faydaları hamilelikte tarçının Antibakteriyel etkiye sahiptir Bağırsak enfeksiyonlarında kullanımı önerilir Sedatif etkisi vardır Kan dolaşımını hızlandırır Haricen kaşıntı ve haşere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Diyabet günümüzde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir Diyabetli insanlar genellikle kan şekerini kontrol etmek ve komplikasyonları önlemek için diyet kısıtlamaları ile karşı karşıyadırTip II diyabet insidansı dünya genelinde artmaktadır Diyet değişiklikleri, hastaların kan şekerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
İçerdiği unsurlar sayesinde güçlü tıbbi özelliklere sahip tarçın, yüksek orantıda antioksidan, antienflamatuar içeriyor. İltihaplarla savaşta güçlü bir silah olan tarçın birebir devirde insüline hassaslığı artırıyor, kan şekerini düşürüyor. Nörodejeneratif marazlar üzerinde olumlu tesirleri olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
858,528Konular
981,474Mesajlar
31,392Kullanıcılar
Admin....Son üye
Üst Alt