Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hampal (Patates Mantısı)

Hampal (Patates Mantısı)
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
hampal-patates-mantisi-1.jpg

Hampal (Patates Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur malzemesi:
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı un
  • Yarım bardak su
İç malzemesi
  • 2 büyük patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak içini yapmakla başlıyoruz.
  2. Patatesleri haşlayalım. Onlar haşlanırken soğanları kavuralım.
  3. Kavrulan soğanın üzerine salça ekleyip onu da kavuralım.
  4. Haşlanan patatesleri ezip soğanlı karışıma ekleyelim baharatlarını atıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
  5. Hamuru yapmak için, yumurta tuz ve suyu çırpalım kontrollü bi şekilde hamuru ekleyip yoğuralım.
  6. Mantı hamuru gibi kıvama gelince olmuş demektir.
  7. Hamuru açıp çay bardağı ile bastırarak yuvarlaklar oluşturalım.
  8. İçlerine patates koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
  9. Biraz yağ ve tuz attığımız üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
  10. Haşlanan hampalları servis tabağına alalım.
  11. Üzerine yoğurt ve sos ekleyip servis edelim.
Hampal (Patates Mantısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt