Resimli Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi kuşu nasıl yapılır?
Hamsi Kuşu Tarifi Resimli
imageshamsikusutarifiresimli5ad457c21166a
Malzemeler
1200 gr Hamsi
2 Tatlı Kaşığı Tuz
14 Demet Maydanoz
2 Orta Boy Soğan
25 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
12 Yemek Kaşığı Camfıstığı
12 Su Bardağı Pirinc
1 Su Bardağı Su (sıcak)
12 Yemek Kaşığı Kuşuzumu
14 Tatlı Kaşığı Kara biber
14 Tatlı Kaşığı Şeker
13 Su Bardağı Mısır unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken cektiği)
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılcığını cıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, suzgecte 15 dakika beklet
Maydanozu yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve camfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 78 dakika oldur
Pirinci yıka, suz, soğana kat, 12 kez cevir Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır Kuşuzumunu serp Once orta, sonra kısık ateşte suyunu cekene değin 1520 dakika pişir Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, ucuncu hamsinin de dış kısmını unla, icin uzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bukerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap
Yumurtayı cırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart
Not: Karadeniz yoresi yemeklerindendir Şekli kuşa benzediği icin bu adı almıştır Hamsi Dolması da denebilir Sebze salatası ile servis edilir
alıntı
Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi kuşu nasıl yapılır?
Hamsi Kuşu Tarifi Resimli
imageshamsikusutarifiresimli5ad457c21166a
Malzemeler
1200 gr Hamsi
2 Tatlı Kaşığı Tuz
14 Demet Maydanoz
2 Orta Boy Soğan
25 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
12 Yemek Kaşığı Camfıstığı
12 Su Bardağı Pirinc
1 Su Bardağı Su (sıcak)
12 Yemek Kaşığı Kuşuzumu
14 Tatlı Kaşığı Kara biber
14 Tatlı Kaşığı Şeker
13 Su Bardağı Mısır unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken cektiği)
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılcığını cıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, suzgecte 15 dakika beklet
Maydanozu yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve camfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 78 dakika oldur
Pirinci yıka, suz, soğana kat, 12 kez cevir Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır Kuşuzumunu serp Once orta, sonra kısık ateşte suyunu cekene değin 1520 dakika pişir Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, ucuncu hamsinin de dış kısmını unla, icin uzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bukerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap
Yumurtayı cırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart
Not: Karadeniz yoresi yemeklerindendir Şekli kuşa benzediği icin bu adı almıştır Hamsi Dolması da denebilir Sebze salatası ile servis edilir
alıntı