bilgisayarci
FD Üye
Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg hamsi
- 1 büyük su bardağı pirinç 350 ml
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım demetten biraz az maydanoz
- Dolmalık fıstık
- Kuş üzümü
- Nane
- Kekik
- İsteğe bağlı pul biber
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Mısır unu
Hamsi Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamsiler temizlenip yıkanır tuzlanır ve ardından kılçıkları çıkartılır ayrı bir kaba kılçıkları çıkarılmış vaziyette bekletilir.
- Pilav için; en az 1 saat önceden ıslatılmış olan pirinç yıkanır tencereye soğan doğranır tereyağı ve sıvı yağ göz kararı dökülür soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine pirinçler eklenir karıştırdıktan sonra maydanozu dolmalık fıstığı kuş üzümü ve baharatları tuzu eklenerek karıştırılır.
- Biraz kavrulduktan sonra üzerine ayarladığımız su bardağı ölçüsünde 1,5 su bardağı su eklenir (Ölçü ayarı kullandığınız pirince göre değişiklik gösterebilir)ağzı kapatılır altı kısık bir şekilde pilav pişirilip dinlendirilir.
- Ardından hazırlayıp kılçıklarını çıkardığımız hamsilerin ters yüzleri mısır ununa bulanarak tavaya dizilir kenarlarınada yan bir şekilde aynı sistemle dizdiğimiz hamsilerin üzerine pilav dökülür.
- Kaşık yardımıyla düzelttikten sonra üzerine tekrar ters yüzleri mısır ununa bulayıp iç yüzleri pilava gelecek şekilde üzerini örtüp önce altını sonra kapakla çevirerek üstünü kızartıp börek gibi pişireceğiz. Afiyet olsun.