Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hamsi Sarma

Hamsi Sarma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
hamsi-sarma.jpg

Hamsi Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kg hamsi (Kılçıkları temizlenmiş )
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ (Üstüne sürmek için )

Hamsi Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru soğan yarım ay halinde kesilir tepsinin altına dizilir.
  2. Mısır ununa baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  3. Yıkanıp kuruladığımız hamsiler mısır ununa bulanır.
  4. Hamsileri kuyruk kısmından içine gerçek rulo yapılır. Sıkı bi halde tepsi dolaba kadar dizilir.
  5. Üstüne zeytinyağ fırça ile sürülür.
  6. Limon ve soğan dilimleri ile süslenir.
  7. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Hamsi Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt