bilgisayarci
FD Üye
Hamsi Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 1 kg hamsi (Kılçıkları temizlenmiş )
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ (Üstüne sürmek için )
Hamsi Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğan yarım ay halinde kesilir tepsinin altına dizilir.
- Mısır ununa baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Yıkanıp kuruladığımız hamsiler mısır ununa bulanır.
- Hamsileri kuyruk kısmından içine gerçek rulo yapılır. Sıkı bi halde tepsi dolaba kadar dizilir.
- Üstüne zeytinyağ fırça ile sürülür.
- Limon ve soğan dilimleri ile süslenir.
- 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.