
Hamsi Tava Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo hamsi (İçleri temizlenmiş yıkanıp suyu süzülmüş)
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Hamsi Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Balıkları karıştırma kabına alıp tuzu serpip karıştıralım.
- Üzerine mısır ununuda ekleyip elimizle her yerine gelecek halde karıştıralım.
- Tavaya biraz sıvı yağ döküp fırçayla heryerini yağlayalım.
- Balıkları yan yana güzelce dizelim (Resimlerde görüldüğü gibi)
- Ocağa alıp pişirmeye başlayalım.
- Alt kısmı kızaran balıkların üzerine tavanın büyüklüğüne nazaran bir tabak kapatıp aykırı çevirelim.
- Tavaya as ölçüde sıvı yağ koyup tabaktaki balığı içerisine kaydıralım ve pişmeyen tarafınıda kızartalım.
- Servis tabağına alıp bol limon ve salata eşliğinde ikram edelim. Afiyet olsun dileklerimle ????