Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Tava

Hoş geldin! yefe tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hamsi Tava
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hamsi-tava.jpg

Hamsi Tava Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo hamsi (İçleri temizlenmiş yıkanıp suyu süzülmüş)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Hamsi Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Balıkları karıştırma kabına alıp tuzu serpip karıştıralım.
  2. Üzerine mısır ununuda ekleyip elimizle her yerine gelecek halde karıştıralım.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ döküp fırçayla heryerini yağlayalım.
  4. Balıkları yan yana güzelce dizelim (Resimlerde görüldüğü gibi)
  5. Ocağa alıp pişirmeye başlayalım.
  6. Alt kısmı kızaran balıkların üzerine tavanın büyüklüğüne nazaran bir tabak kapatıp aykırı çevirelim.
  7. Tavaya as ölçüde sıvı yağ koyup tabaktaki balığı içerisine kaydıralım ve pişmeyen tarafınıda kızartalım.
  8. Servis tabağına alıp bol limon ve salata eşliğinde ikram edelim. Afiyet olsun dileklerimle ????
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt