bilgisayarci
FD Üye

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım kase mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pişirme kağıdı
Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamsileri arzu ettiğiniz gibi temizletin. Kılçıklı ya da kılçıksız. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp balıkları yıkayıp, süzüp, unlu karışıma bulayın. Yağlı kağıdı tezgaha yayın.
- Hamsileri güzelce yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıt üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla hamsilerin üzerine zeytinyağını sürün. Ben iki tarafına sürüp öyle yağlı kağıt üzerine serdim.
- Yuvarlak elde ettikten sonra yağlı kağıdın geride kalan kısmıyla üzerini kapatın. Hamsilerin etrafını yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıdı burarak kapatın.
- Kürdan yardımıyla üzerinde delikle yapın ve balık tavanızı kızdırın. Hiç birşey sürmeyin. Balık tavanıza yağlı kağıda sardığınız hamsileri koyun.
- Tavanızın kapağıyla yağlı kağıdı alt üst edin. Öbür tarafını da aynı şekilde kızartın. Tüm hamsiler için aynı işlemi yapın. Hepsi bu kadar.