Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- Tuz (1 tatlı kaşığı ekledim)
- Çok az sıvı yağ
Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar????.
- Temizleyip yıkadığımız hamsileri süzgeç üzerine alalım süzülsün.
- Diğer taraftan un mısır unu ve tuzu karıştırıp üzerine balıkları azar azar alıp karışıma bulayalım.
- Tavaya çok az yağ gezdirelim balıkların hepsi bir yöne bakacak şekilde resimdeki gibi sıralı dizelim.
- Üzerine bir kapak kapatalım ve orta ateşte altı kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Arada kontrol edelim altı kızarınca üzerine bir tabak kapatıp tavayı dikkatlice ters çevirelim. Tekrar çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Tavaya ve balığı dikkatlice tavaya koyalım.
- Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alalım. Tüm balığı bu şekilde hazırlayalım bu şekilde 2 seferde pişirdim balıkları.Afiyet olsun
????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.