
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
- Sıvı yağ
Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamsiler ayıklanır temizlenir ve suda temiz su olana dek yıkanır, suyu süzülür.
- Hamsi tavası önce ocakta 15 saniye ısıtılır sonra tezgaha bir poşet veya streç film serilir.
- Ardından mısır unu ve tuz karıştırılır tezgaha dökülür.
- Yıkanıp süzülen hamsiler una bulayalım ve tavaya dizmeye başlayalım.
- Dizme işlemi bitince ocağın altını açalım ve altını üstünü pişirelim. (Hamsi tavada yapılıyorsa kapağını kullanarak çevirelim).Afiyet olsun ☺.