teknolojiuzmani
FD Üye
Hamsi Tava Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo hamsi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamsilerin içini çıkarıp (kafasını kopararak) temizleyelim.
- Bol suda uygunca yıkayıp suyunun gitmesi için süzeğe koyalım.
- Balıklara tuzu ve toz biberi ekleyip karıştıralım.
- Baharatladığımız balıkları mısır ununa bulamadım.
- Uygun bir tavaya dairesel biçimde dizelim.
- Sıvıyağı üzerine gezerek ağzını uygun bir kapakla kapatıp 6 dakika kadar pişirelim.
- Balıkları kapakla çevirip aykırı edip üstte kalan tarafını tavada pişirelim.
- Piştikten sonra servise hazır.