Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav Tarifi Resimli

Hamsili Pilav Tarifi Resimli
0
133

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Hamsili Pilav nasıl yapılır
Resimli Hamsili Pilav yapılışı

Hamsili Pilav icin gerekli malzemeler:

1 kg hamsi
2 su bardağı pirinc
2 adet kuru soğan
1 corba kaşığı camfıstığı
1 corba kaşığı kuşuzumu
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarcın
1 tatlı kaşığı domates salcası (isteğe gore)
Kızartmak icin sıvı yağ

imageshamsilipilavtarifiresimli5ad4113c9f77e

Yapılışı:

İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda camfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha onceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp suzduğumuz pirincleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşuzumlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip uzerine cıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu cekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılcıklarını cıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yuzlu kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn ustte de sırtları uste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya cok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt