Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram hamsi
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayıklanmış hamsilerin kılçıklarını çıkaralım. İyice yıkayıp suyunu süzüp una bulayalım.
- Tencereye sıvı yağ alıp, yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyelim.
- Kavrulan soğana rendelenmiş havuç ve patatesi ekleyelim 3 dakika kavurup salça ve pirinci ekleyelim 5 dakika kavurup baharatları ekleyelim.
- Kavrulan pilavın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyelim, suyunu çekince ocaktan alalım.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, hamsileri boşluk kalmayacak şekilde sıkı olarak dizelim ve pilavı üzerine döküm tekrar üst kısmını hamsi ile dizip kapatalım.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 15 ila 20 dakika arasında pişirip fırından alıp servise sunuyoruz ????