Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hamsili-pilav.jpg

Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/5 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Yenibahar (Çeyrek çay kaşığı)
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2/5 su bardağı su

Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci ılık suya koyup 1 veya 2 saat bekletelim.
  2. Hamsinin başı ve kılçıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlayıp suyunun süzülmesi için süzgece alalım.
  3. Küp kestiğimiz soğanı tereyağ ve sıvıyağda güzelce soteliyelim.
  4. Ardından süzdüğümüz pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Son olarak baharatlarını ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. Pişen pilavımızı 10 dakika demlendirdekten sonra ince kıydığımız dereotu ve maydanozla iyice harmanlıyalım.
  7. Borcamı yağlayıp hamsilerin derisi borcama gelecek şekilde sırt sırta vererek dizelim. (hamsileri sık dizmezsek pisince küçüleceği için pilavımız görünecektir. )
  8. Borcamın kenarlarınada aynı şekilde dizip pilavımızı hamsilerin üzerine döküp bastırarak düzeltiyoruz.
  9. Borcamın kenarından sarkan hamsileri pilavın üzerine kapatıp kalan hamsilerinde sırtı yukarıda olacak şekilde pilavımızın üzerini iyice kaplıyoruz.
  10. Üzerine minik bir kaç parça tereyağ koyup önceden ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hamsili Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt