elektronikci
FD Üye
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo kılçıkları ayrılmış temizlenmiş hamsi
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pilavımızı yapıp soğumaya bırakalım. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda sarımsaklarımızla birlikte kavurduktan sonra pirincimizle ekliyoruz.
- Pirincimizi de kavuruyoruz tuzumuzu karabiberimizi ekliyoruz 1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Hafif diri kalacak şekilde pilavımızı pişiriyoruz su miktarında pirincin cinsine göre farklılık olabilir.
- Pişen pilavımıza yeşil soğan ve maydanozlarımızla ince kıyıp ekledikten sonra karıştırıyoruz pilavınız soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra ayıklanmış olduğumuz hamsilerimizi yağlamış olduğumuz borcumuz da diziyoruz hamsileri dizdikten sonra pilavımızı ortasına döküp düz dedikten sonra pilavın üzerinde yine açıktı kalmayacak şekilde hamsiler ile kapatıyoruz.
- Hamsilerin üzerine küçük parçalar şeklini tereyağımızı koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Fırında 200 derecede hamsiler kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.