Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
0
24

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hamsili-pilav-1.jpg

Hamsili Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 kilo hamsi (Azaltabilirsiniz, çoğaltabilirsiniz)
İç harcı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (İsteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (İsteğe nazaran )
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe nazaran baharatlar ekleyebilirsiniz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
  • 1 kase mısır unu

Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavamızı yağlıyoruz, hamsileri tuzlayıp mısır ununa batırarak tepsiye sıra halinde diziyoruz.
  2. Pilavımız için; tereyağı ve sıvı yağ tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğruyoruz, tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  4. Pirinçleri evvelden suda bekletiyoruz, suyunu süzüp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  5. İçine gerecini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen pilavın içine maydanoz ve nane ek edip tekrar karıştırıyoruz.
  8. Hamsi tavamızın ortasına koyuyoruz.
  9. Üzerini tekrar hamsilerle kapatıp tavada iki tarafını kızartıyoruz, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun ✨
Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt