
Hamsili Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kilo hamsi (Azaltabilirsiniz, çoğaltabilirsiniz)
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (İsteğe göre)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (İsteğe nazaran )
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tutam maydanoz
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- İsteğe nazaran baharatlar ekleyebilirsiniz
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase mısır unu
Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavamızı yağlıyoruz, hamsileri tuzlayıp mısır ununa batırarak tepsiye sıra halinde diziyoruz.
- Pilavımız için; tereyağı ve sıvı yağ tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
- Soğanları küp küp doğruyoruz, tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
- Pirinçleri evvelden suda bekletiyoruz, suyunu süzüp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
- İçine gerecini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilavın içine maydanoz ve nane ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Hamsi tavamızın ortasına koyuyoruz.
- Üzerini tekrar hamsilerle kapatıp tavada iki tarafını kızartıyoruz, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun