Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
hamsili-pilav.jpg

Hamsili Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 kilo hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tereyağı
  • Tuz
İç pilav
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 adet soğan
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Baharatları damak tadına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamsiler ayıklayıp kılçıklarını çıkaralım tuzlayıp bir kenara alalım.
  2. Pirinci yarım saat su bekletelim.
  3. Tencereye sıvı yağı dökelim dört tane soğanı piyazlık doğrayalım.
  4. Kavrulan soğanların üstüne pirinci ek edelim birazda soğanlarla kavuralım.
  5. 2 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyip demlenmeye bırakalım.
  6. Demlenen pilava baharatları,kuş üzümünü ve maydanozu ekleyip tekrar demlenmeye bırakalım.
  7. Evvel pilav yapacağımız tavayı tereyağıyla yağlayalım ve hamsileri unlayıp evvel tavanın üst kenarından dizmeye başlayalım.
  8. İçe yanlışsız dizmeye başlayalım ortalarında hiç boşluk bırakmadan dizelim hamsiler pişince küçüldüğü için boşluk olmaması lazım.
  9. Dizme süreci bitince demlenen pilavı içine dökelim kalan hamsileri üzerine dizelim tekrar hiç boşluk kalmayacak formda dizelim.
  10. Tavanın kenarından hafif yağ döküp kısık ateşte pişirelim altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????.
Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt