Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hamsili-pilav.jpg

Hamsili Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 avuç dolma fıstığı
  • Karabiber, nane, tuz
  • Maydonoz
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Sıvı yağ

Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Enfes bir tat için tanımı veriyorum…
  1. Hamsiler ayıklanıp yıkandıktan sonra yeterlice süzmesi beklenir. Süzen hamsiler kılcıklarıdan ayıklanıp bir ölçü tuza bulanıp tavanın tabanına hamsinin iç kısımları size bakacak biçimde dizilir.
  2. Öbür taraftan 2 ortaboy soğan kıyılıp biraz sıvı yağ ile sotelenir.
  3. 1,5 su bardağı yıkanmış pirinç 1 avuç kuş üzümü kavrulan soğanlara eklenir.
  4. Göz kararı tuz 2 bardak sıcak su koyup pişmeye bırakılır.
  5. Pilavı kapadıktan sonra karabiber, maydanoz, dereotu ve nane ek edilir.
  6. Tavanın tabanına dizilen hamsilerin üzerine pilavı dökerek güzelce yayılır.
  7. Kalan hamsiler pilavın üzerini kapatacak biçimde dizin ve ocakta alt üst yaparak kızartın.
  8. Ben genelde tavada bu halde kızartıyorum. İsterseniz tepside fırında da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt