
Hamsili Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg hamsi
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 avuç dolma fıstığı
- Karabiber, nane, tuz
- Maydonoz
- Dereotu
- Taze nane
- Sıvı yağ
Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Enfes bir tat için tanımı veriyorum…
- Hamsiler ayıklanıp yıkandıktan sonra yeterlice süzmesi beklenir. Süzen hamsiler kılcıklarıdan ayıklanıp bir ölçü tuza bulanıp tavanın tabanına hamsinin iç kısımları size bakacak biçimde dizilir.
- Öbür taraftan 2 ortaboy soğan kıyılıp biraz sıvı yağ ile sotelenir.
- 1,5 su bardağı yıkanmış pirinç 1 avuç kuş üzümü kavrulan soğanlara eklenir.
- Göz kararı tuz 2 bardak sıcak su koyup pişmeye bırakılır.
- Pilavı kapadıktan sonra karabiber, maydanoz, dereotu ve nane ek edilir.
- Tavanın tabanına dizilen hamsilerin üzerine pilavı dökerek güzelce yayılır.
- Kalan hamsiler pilavın üzerini kapatacak biçimde dizin ve ocakta alt üst yaparak kızartın.
- Ben genelde tavada bu halde kızartıyorum. İsterseniz tepside fırında da yapabilirsiniz.
Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı